Daisypath Anniversary of Nuraini & Mr.PJD

Daisypath Anniversary tickers


Sunday, February 6, 2011

Jauh perjalanan, Meletihkan badan

haaa...
betul kan3..?!
memang letih!

Bas: MARA LINER EXPRESS
Destinasi: Kangar-Ipoh
Jam Bertolak: 3.30 PM
Seat: 4D
Tarikh: 5/02/11
Jam sampai: 12.05 AM

Alhamdulillah selamat sampai walau penat bila perjalanan Kangar-Ipoh yang selalunya lebih kurang 4 jam bertambah 2 kali ganda!!!
Fuyooohhhh...memang jalan jam giler sioutttt..dah la jam teruk kat Seberang Prai..
ditambah lagi kat Taiping..hahahaha my mum pun hairan bila aku call cakap tak sampai2 lagi..
dari Taiping sampai ka ipoh pun jam lagi..memang sakan raya Cina..!
memang 1 Malaysia laa..hahahaha

Masa dalam bas tuh aku dah muula gelisah gundah gulana memikirkan teksi aku nak balik jap lagi..ada lagi ker teksi time2 macam neyh??! @_@
huhuhuu kalau tak de teksi macam mana??
tak kan nak tidur kat stesen bas??
Risau giler kott..
yela, aku bajet sampai Ipoh lebih kurang lepas Magrib.
Urrrmmm..masa tuh aku dah redha dah..

Masa sampai je kat Medan Gopeng aku dah macam Cacing kepanasan sibuk kiri kanan tengok ada teksi ke tak..
hehehe Alhamdulillah ada pun teksi, so straight balik rumah..
Lapang gilerr bila sampai, rumah sewa aku dah terang benderang!

Mula-mula aku ingat aku jer yang balik awal.. otak aku pun mula fikir yang bukan-bukan..
my mum berkali-kali tanya berani ke nak duduk sorang2 kat rumah tuh nati??
berani ker??
hahahaha..aku redha je laa..
so rasa memang senang hati sangat2 bila sampai lampu terpasang dalam rumah mean ada orang laa..hehehehe
mula2 aku expect sampai2 je rumah tuh gelap gelita..gerun jugak!

memang penat sangat sampai2 je aku terus bersihkan badan, solat and terus tidur..
(tidur lagi??dalam bas tak terkira dah berapa lama aku tidur!! hahaahahaha..=D)


p/s sebenarnya aku nak balik hari Ahad tapi tiket untuk hari ahad dah sold out!
so terpaksa la aku balik hari sabtu..walau hati sebenarnya tak nak. 


p/s 2 Isnin dah start mid-term exam untuk paper Research methodology.

2 comments:

  1. rasa lepas smpai umah..nk pgil tukang urut sbb penat badan

    ReplyDelete
  2. hahaha..tau xpe..!
    sampai tetido akhirnya..=D

    ReplyDelete