Daisypath Anniversary of Nuraini & Mr.PJD

Daisypath Anniversary tickers


Thursday, November 1, 2012

Internship..!

Pejam celik, pejam celik..dah part 5 dah aku di UiTM Perlis ni..means that next sem aku dah keluar untuk internship time..walao!!! hehehe..meh sini nak citer serba sedikit pasal experience nak apply tempat untuk korang punya internship...

Okay, selepas survey punya survey aku putuskan nak praktikal kat dalam Perlis jugak..My first reason save budget..yela duduk kat rumah sendiri hehehe buatnya tempat praktikal tu xkasi elaun haa...jenuh laa kan?! so, second reason dekat dengan family and ofcourse my Incik Tunang...hehehe

My first choice is CIMA Industry..memang 5 minute je dari rumah aku..pilihan yang sangat tepat and kat situ dapat elaun RM500/month..memang hooray laa...unfortunately diaorg hold dulu intake for internship students!!!! arghhhh...aku mengharap tau x?! xpela, dah xde rezeki kan..fikir punya fikir..Allah temukan aku dengan senior kat UiTM di ASNB Kangar..haaaaa dia cakap try la apply sini..best!!!! Okay, aku try la apply plak..tapi deme ni request macam2 plak..nak itu nak ini..apa tidaknya mintak nak formal letter from applicant sendiri in English..*aku dah la broken English..memang 50-50 la dengan ASNB ni..huhuhuhu..apatah lagi dia mintax plak reasons why i want to choose ASNB..haish...antar p la broken English pun lantak p laa..!Then aku submit la dengan rela hati resume tuh.. ada rezeki ada la...tunggu punya tunggu masuk 2 minggu xdapat respons pun..nak call malu la plak! hurmm, xpela...proceed tempat lain laa...

Then,i proceed with Baitulmal@MAip Perlis. Yang bestnya yang ini aku walk-in ok..! hahaha semangat! Tup2 hantar sampai pejabat i was accepted after they drive thru my resume at that time tahu!!!!! hihihi...nak senggih sampai telinga plak dah! Kalau interview kerja kan bagus camtuh! okay, aku pun setuju and terima tawaran mereka..and they promise to send approve letter to my supervisor! perghhh...sempoi jew kan..!

Nak dijadikan cerita aku diterima pada tarikh aku walk in antar resume iaitu hari isnin.. xterfikir plak pasal ASNB. Then petang Selasa...JENG3X.. i got phone call from PNB Kuala Lumpur that i was accepted for internship on Feb 4 until June ## 2013...WHAT???????????????????! camne ni? aduh, ask my brother, my mum, my fiancee..cewahh mentang ada tunang..! opkoz!!! hehehe, then i choose ASNB and i'm not rejected MAip ok..juz i buat penolakan dengan cara walk in juga and bagitahu mereka that i was accepted for other institution. Alhamdulillah mereke faham and everything ok! ngeeeee...

So, next year i will be doing my internship at Amanah Saham Nasional Berhad ASNB...Kangar OKAY!!!! ALhamdulillah..=)

notingmoreandless: excited + takut + malu huhuhuhu!!! 

1 comment:

  1. haii, ASNB ambik untuk administration tak ? macamana nak apply intern dkt situ ?

    ReplyDelete